Письмо редактору

Кухня Афганістану : фото, блюда і рецепти національної кухні Афганістану


фото: кухня афганистана

Кухня Афганістану склалася під впливом іранських, індійських і кулінарних традицій Центральної Азії : її основу складають густі супи, різні види плову і шашлику, перепічки “наан”.

Національна кухня Афганістану

Широке поширення в афганській кухні отримав плов: розрізняють “палау-е-шахи” (у нього додаються фісташки, родзинки, рис, ягнятина, курдючний жир, гвоздика), “кабули-пилав” (він готується з родзинками, ягнятиною, рисом і морквою) і інші його різновиди. Як правило, до готового плову подається сир, йогурт, гострий соус, гарніри з бобових, зернових і овочевих культур. Якщо говорити про супи, то в Афганістані готують “шорбу” (суп з рисом), “шорму” (суп з овочами), “мушаву” (суп з йогуртом і бобовими).

Цікавитеся солодощами? Покуштуйте халву, “бичак” (пиріг з варенням і іншими начинками), “фирни” (десерт у вигляді молочного пудингу з фісташками), зацукровані горішки, печиво “гош-фил”.

Популярні блюда афганської кухні :

  • “шиш-кебаб” (шашлик з м’яса, сала і овочів);
  • “корми-сабзи” (блюдо з тушкованої яловичини, шпинату і спецій – до нього подають овочевий гарнір);
  • “тас-кебаб” (яловичина, яка спочатку обсмажується в киплячій олії, а потім відварюється в провині);
  • “курма” (блюдо у вигляді смаженого м’яса птиці з помідорами і луком);
  • “бурани” (блюдо з помідор, баклажан і лука);
  • “оши-жур-роути” (блюдо, основу якого складає жовта квасоля і рис).
  Річки Афганістану - фото, список, опис

Де спробувати афганську кухню?

Чайові в афганських ресторанах не обов’язкові, але при хорошому обслуговуванні можна округлити суму на користь офіціанта або залишити йому на чай грошова винагорода у розмірі 5 % від спільного рахунку.

Варто відмітити, що туристи не балують місцеві ресторани своєю увагою, тому не можна сказати, що в усіх закладах живлення рівень обслуговування знаходиться на висоті, але у будь-якому випадку вони мають колоритність, балують гостей традиційними м’ясними блюдами і дуже дорогими алкогольними напоями (висока вартість на алкогольну продукцію пояснюється тим, що в країні заборонено її вживати).

У Кабулі можна заглянути в ресторан “Serena”, де гості зможуть відчути себе у безпеці (для цього тут вживаються серйозні заходи), пригоститися афганськими блюдами, підготовлюваними на мангалі і смачними десертами, а також відмінно провести час, насолоджуючись живою музикою.

Кулінарні курси в Афганістані

У Кабулі вам запропонують відправитися в гастрономічну подорож по місцевих ресторанах – там окрім отримання приємних гастрономічних вражень, можна взяти активну участь в процесі готування деяких колоритних блюд.

  Прапор Афганістану : фото, історія, значення кольорів державного прапора Афганістану

Приїзд в Афганістан можна угадати до святкування Навруза (21 березня) – цього дня можна скуштувати особливі афганські блюда, для приготування яких в основному використовується телятина і пшениця, а також продегустувати святкові напої типу хафт-мева (його готують з 7 фруктів).


© 2019 Відпочинок і подорожі
При повному або частковому відтворенні інформації заборонено.
sitemap